Neznie to /pre
niektorých z vás/ bohvieako ale verte mi je to ľahká pochúťka a zároveň
nebudete o hodinu opäť ňúrať v laničke
Potrebujeme: 4
bagetky, 4 cesnaky, krabičku šampiónov, 2 cibule, smotana na varenie /najlepšie Rajo 20%
hustá/, soľ, mleté korenie ,
- na extra panvičku si dáme opiecť nakrájanú cibulku, tá pôjde ako ozdoba
- očistíme šampióny a nakrájeme ich na ¼
- na panvicú dáme trošku olivového oleja, pridáme očistený strúčik cesnaku, keď sa trošku opečie a pustí vôňu do oleja tak pridáme nakrájané šampióny, mleté korenie. Cesnak vyberieme. Šampióny opekáme, nevaríme, tzn. že sklokeramickú dosku máme na stupni 8-9, plyn skoro na najvyššom
- Šampióny osolíme, keď pustia trošku vodu tak opekáme ešte pol minútky, následne pridáme smotanu na varenie, a poprášime jemne špaldovou múkou. Všetko pekne miešame, aby neboli múkové hrudky a po 2 min od bodu varu / smotana jemne buble/ odstavíme. Ochutnáme, a ak je treba, trošku opäť posolíme.
- opečieme bagetku a potrieme ju strúčikom cesnaku /ako hrianku/
- na bagetky servírujeme šampiónovú zmes a na vrch opečenú cibuľku
- pokapeme balzamikovým octom (husté balzamiko)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára