streda 1. februára 2012

Večera bez mäsa (bagetky so šampiónmi)



Neznie to /pre niektorých z vás/ bohvieako ale verte mi je to ľahká pochúťka a zároveň nebudete o hodinu opäť ňúrať v laničke

Potrebujeme: 4 bagetky, 4 cesnaky, krabičku šampiónov, 2 cibule, smotana na varenie /najlepšie Rajo 20% hustá/, soľ, mleté korenie ,
  1. na extra panvičku si dáme opiecť nakrájanú cibulku, tá pôjde ako ozdoba
  2. očistíme šampióny a nakrájeme ich na ¼
  3. na panvicú dáme trošku olivového oleja, pridáme očistený strúčik cesnaku, keď sa trošku opečie a pustí vôňu do oleja tak pridáme nakrájané šampióny, mleté korenie. Cesnak vyberieme. Šampióny opekáme, nevaríme, tzn. že sklokeramickú dosku máme na stupni 8-9, plyn skoro na najvyššom
  4. Šampióny osolíme, keď pustia trošku vodu tak opekáme ešte pol minútky, následne pridáme smotanu na varenie, a poprášime jemne špaldovou múkou. Všetko pekne miešame, aby neboli múkové hrudky a po 2 min od bodu varu / smotana jemne buble/ odstavíme. Ochutnáme, a ak je treba, trošku opäť posolíme.
  5. opečieme bagetku a potrieme ju strúčikom cesnaku /ako hrianku/
  6. na bagetky servírujeme šampiónovú zmes a na vrch opečenú cibuľku
  7. pokapeme balzamikovým octom (husté balzamiko)

K bagetkám je perfektné si pripraviť zeleninový šalát :)





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára