piatok 24. februára 2012

Guacamole

Ide o avokádovú salsu, pôvodom z Mexika. V Mexiku sa používa ku kukuričným tortilám.
Ja som sa ju naučila od Huga - môjho šéfa- počas pobytu v Írsku.

Potrebujeme: 2 avokáda, 2 normálne paradajky (6-7 cherry paradajok), pol červenej cibuľky, 2 feferónky a čerstvý koriander, korenie a soľ

Avokádo je už bežne dostať v každom väčšom supermarkete. Avokádo musí mať peknú šupku. Na Guacamole sa používa len mäkké avokádo, ak je tuhšie, musíte ho nechať deň/dva odležať niekde v kuchyni. Avokádo rozrežeme na polovicu, vyberieme kôstku a lyžicou vydlabeme vnútro.

Avokádo roztlačíme lyžičkou. Pridáme nadrobnúčko nakrájanú cibuľku. Feferónky rozrežeme na polovicu, vydlabeme žilky a semienka (to sú tie najštiplavejšie časti) a dužinu nakrájame nadrobno. Koriander nasekáme a všetko pridáme k avokádu. Paradajky rozrežeme, vodnatú striedku dáme preč a nakrájame len dužinu a taktiež pridáme k avokádovej zmesi. Na záver zmes okoreníme a osolíme.

POZOR - Je veľmi dôležité ako prvé rozpučiť avokádo a až následne tam pridávať ostatné prísady, ak avokádo budete roztláčať napríklad spolu s paradajkami tak vám vznikne hnusná mokrá masa a kúsky paradajok stratia svoj tvar.. a Hugo by vás zbil.. skoro ako mňa :)







1 komentár:

  1. Guacamole máme s dcérou veľmi rady, olivovú tapenádu sa chystám ešte urobiť :-)

    OdpovedaťOdstrániť