Ide o
„robotnícky“ druh cestovín.. cestoviny, vajíčka a slaninka je veľmi sýta
kombinácia.
Potrebujeme:
špagety (4 osoby celý balík, 2 osoby polovica), na osobu dve žĺtka, korenie,
soľ, slaninka pancetta (15-20dkg) , parmezán
Dáme variť
špagety, medzitým si na panvici opečieme nakrájanú slaninku, pokvapkáme ju ešte olejom. Slaninka by mala byť opečená dochrumkava. V
ďalšej miske vymiešame žĺtka, korenie , soľ a parmezán.
Keď zlejeme
špagety, nenecháme ich v sitku ale vrátime späť do hrnca, v ktorom
sa varili. Čím su menej „okapané“ tým lepšie, nakolko škrob z cestovín
pomôže následne vajíčkam a vznikne lahodná krémová omáčka. Hrniec so
špagetami postavíme teda ešte na teplý sporák, vsypeme tam slaninku (áno, aj
s tou vypečenou mastičkou) a vymiešané vajcia. Všetko spolu
premiešame asik 30ekúnd v teplom hrnci a podávame s posypaným
parmezánom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára