nedeľa 29. januára 2012

Spaghetti a la Carbonara


Ide o „robotnícky“ druh cestovín.. cestoviny, vajíčka a slaninka je veľmi sýta kombinácia.

Potrebujeme: špagety (4 osoby celý balík, 2 osoby polovica), na osobu dve žĺtka, korenie, soľ, slaninka pancetta (15-20dkg) , parmezán

Dáme variť špagety, medzitým si na panvici opečieme nakrájanú slaninku, pokvapkáme ju ešte olejom. Slaninka by mala byť opečená dochrumkava. V ďalšej miske vymiešame žĺtka, korenie , soľ a parmezán.
Keď zlejeme špagety, nenecháme ich v sitku ale vrátime späť do hrnca, v ktorom sa varili. Čím su menej „okapané“ tým lepšie, nakolko škrob z cestovín pomôže následne vajíčkam a vznikne lahodná krémová omáčka. Hrniec so špagetami postavíme teda ešte na teplý sporák, vsypeme tam slaninku (áno, aj s tou vypečenou mastičkou) a vymiešané vajcia. Všetko spolu premiešame asik 30ekúnd v teplom hrnci a podávame s posypaným parmezánom.
Omáčka by mala byť hadká, krémova, vajíčka by sa nemali "zraziť" na praženicu ...







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára