štvrtok 29. novembra 2012

Wafle

Kam sa podeli wafle? Máte aj vy pocit, že tradičné wafle (alebo aj gofry) sa vytratili zo všetkých kúpalísk a hodov ? Nahradili ich buď kupované polotovary alebo holandské wafličky, pričom ani jedny nenahradia tie tradičné. Nech je pôvod klasických waflí akýkoľvek, opäť mám pocit straty slovenského gastro dedičstva.

Potrebujeme: 4 vajcia, 100g kryštálového cukru, 350ml polotučného mlieka, 250g hladkej múky, lyžičku kypriaceho prášku, lusk vanilky, 150g masla.

Oddelíme si žĺtka a bielka. Do žĺtkov pridáme cukor a vyšľaháme. Pridáme mlieko, kypriaci prášok, múku a opäť do hladka vymiešame. V kastróliku si roztopíme maslo a pridáme doň vydlabaný vanilkový lusk. V prípade, že ho nezoženiete, použitie vanilkového cukru nebude až taký prehrešok.
Maslo s vanilkou primiešame do cesta.
Vyšlaháme bielka a sneh postupne taktiež pridávame do cesta.
Necháme 20 minút postáť v chladničke a "waflujeme" :)

WAFLE na večeru i raňajky, podávané s černicovým džemom a jablkovým lekvárom s kakaom (recept nájdete nižšie)





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára