Koláče, zákusky a pečenie vo všeobecnosti nemám v takej obľube ako bežné varenie ale keď nám kolegyňa Lenka priniesla do práce tento cheesecake, hneď som ho aj ja musela vyskúšať a šupsnúť ho sem..
Cheesecake sa robí v troch krokoch, všetky 3 sú úplne jednoduché len trošku zoberú čas:
1. krok- KORPUS
Na korpus potrebujeme 200g maslových sušienok a 100g masla. Sušienky rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslo. Zmesou pokryjeme tortovú formu vyloženú papierom na pečenie. Zmes tam akoby vtlačíme dlaňou/päsťou. Dáme piecť na 10 min do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Vyberieme a necháme vychladnúť.
2. krok - KRÉM
Na krém potrebujeme: 500g jemného hladkého tvarohu, 2 vajcia, 1dcl smotany na šlahanie, 160g práškového cukru, 1 vanilkový cukor. Všetko spolu vymiešame do hladkého krému, vylejeme na vychladnutý korpus a dáme piecť na 45min do rúry vyhriatej iba na 160. Po 45minútach pečenia rúru vypneme a necháme ešte koláč 5 minút v horúcej rúre dojsť.
3. krok-OVOCIE
Na vychladnutý cheesecake ukladáme sezónne bobulové ovocie ako napr. jahody, maliny, čučoriedky..
Pripravíme želtínu podľa návodu na obale a nalievame pomocou velkej lyžice pomaly na ovocie.
Cheesecake dáme na noc do ladničky stuhnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára