streda 13. júna 2012

Jahodová zmrzlina

Posledné týždne som strávila hľadaním najlepšieho receptu na jahodovú zmrzlinu, úprimne priznám že prvý pokus skončil v koši.

Potrebujeme: 1/2 l dobrého mlieka (plnotučné) al. smotany, 5 žĺtok, 120g kryštálového cukru, vanilkový lusk (nepovinné), jahody (množstvo aké chcete, ja mám rada veľa jahôd tak som dala asi 300g)

V mlieku rozmiešame žĺtka a cukor a vydlabaný vanilkový lusk. Misu postavíme nad hrniec s vriacou vodou (tzv. parný kúpeľ) a za stáleho miešania počkáme až kým sa na vareške nevytvorí hustejší povlak krému.
Krém nesmie vrieť, inak by sa zrazil. Odstavíme, dáme vychladnúť, vmiešame rozmixované jahody a dáme do misiek zamraziť prípadne použijeme zmrzlinovač.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára