Vrámci jarných prechádzok si nenechajte ujsť príležitosť natrhať bazové kvety a pripraviť domáci bazový sirup. Postup je veľmi jednoduchý, sirup netreba variť, kyselina citrónová a cukor čo sa doň pridávajú sú spoľahlivými konzervačnými látkami.
Natrhajte 16-20 kvetov (jedna dávka), zalejte 2 l prevarenej vody a pridajte 10dkg kyseliny citrónovej (podľa chuti môžte dať i menej). Kyselinu citrónovú nájdete bežne v Tescu v oddelení cukrov. Nechajte stáť 24 hodín. Následne kvety preceďte cez hustejšie sitko a postupne pridávajte 2kg cukru. Ja som sa "stopla" pri 1,5kg a zbytok som pridávala opatrne a chutnala :)
Keď je cukor celý roztopený tak sirup lejeme do pripravených fliaš.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára