Tak som si uvedomila, že väčšinu mojich receptov tvoria najmä tie bezmäsité. Maťa /kamoška vegetariánka/ to dúfam oceňuje, ale teraz už je čas na poriadne mäsisko.
V tomto recepte je chuť škorice, sladkosti medu a mäska intenzívne návyková .. K tomu chrumkavé lusky a cukrový hrášok v pätách medvediemu cesnaku :)
Potrebujeme: 3 kuracie prsia, mletá škorica, viazaničku medvedieho cesnaku, 2 limetky, sekané paradajky v konzerve, lyžicu medu, zelené fazuľky, cukrový hrášok (nepovinná prísada), olivový olej, soľ, korenie.
Ak máte trošku času tak je fajn si mäsko naložiť deň vopred. Ak nie, tak aspoň hoďku vopred.
Mäsko nakrájame na slížiky a osolíme. Pridáme polievkovú lyžicu mletej škorice, olej, lyžicu medu a šťavu z limetky. Mäsko pekne natiahne všetky sladko/slané chute.
Medzitým umyjeme lusky a hrášok a odštipneme končeky, asi minútku opečieme prudko na panvici len aby jemne zmäkli.
Mäsko taktiež osmahneme na panvici. Ak sú už prsíčka urobené, pridáme nasekaný medvedí cesnak, konzervu paradajok, osmahnuté lusky a šťavu z druhej limety. Necháme prevrieť 3-4 minútky, ak je potreba tak dosolíme a okoreníme. Chilli si môžu pridať tí čo majú radi pikantné.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára