Uvaríme penne, scedíme.
Popritom nakrájame nadrobno jarnú cibuľku a opečieme na panvici. Pridáme umytý baby špenát. Ak nie je k dispozícii tak postačia i normálne špenátové listy, tie však treba nakrájať na menšie a odstrániť tuhú stonku.
Špenát sa "scucne" za minútku, následne pridáme nakrájané sušené paradajky, okoreníme, osolíme.
Pridáme penne, pokvapkáme ešte olivovým olejom, premiešame a pridáme asi polovicu malej smotany. Opäť premiešame. Nedajte sa zmiasť tou smotanou, nevytvorí sa tam ťažká smotanová omáčka ale len jemný obal na cestovinách, ktoré nebudú suché ale jemne krémové.
Posypeme parmezánom a podávame.
Tak toto bude môj zajtrajší obed. Lucka, opäť ďakujem za tip. Čerstvý špenát mám, sušené paradajky tiež, syr použijem džiuvas a cestoviny kukuričné fettuccine :-)
OdpovedaťOdstrániťRobil som si tieto cestoviny a musim povedat, uplne ze skvele, dakujem za inspiraciu :)
OdpovedaťOdstrániť